Алгоритм довголіття: здорове харчування та фізична рекреація - Сімахіна, Галина Олександрівна; Михайлова, Раїса Василівна; Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2025)
У монографії на широкому теоретичному матеріалі розглянуто питання індивідуального здоров'я та забезпечення активного довголіття за рахунок комбінації оздоровчого харчування та активної рекреаційної діяльності. Показано, що завдяки всебічним знанням у зазначених галузях, а найголовніше - уміння застосувати їх на практиці людина здатна підвищити свої фізичні сили та розумовий потенціал. The monograph, based on extensive theoretical material, examines the issue of individual health and ensuring active longevity through a combination of health-promoting nutrition and active recreational activities. It is shown that thanks to comprehensive knowledge in these areas, and most importantly, the ability to apply them in practice, a person is able to increase his physical strength and mental potential.
Довголіття – найбільш актуальна тема, яка цікавить сучасне суспільство. Населення все більше звертає увагу на стан здоров’я, шукає способи, які сприятимуть досягненню довголіття. Наука однозначно стверджує, що найбільш надійним і ефективним у прагненні до цієї мети є спосіб життя, який обирає кожен із нас. І цей спосіб на всій планеті має єдину назву «Здоровий спосіб життя» (ЗСЖ). Це не просто модний тренд, а усвідомлена можливість забезпечити довге, щасливе, яскраве життя, адже за твердженнями біологів та генетиків організм кожної людини за своїми резервними можливостями розрахований на 120-150 років активного існування.
Keywords: фізична активність; рекреація; recreation; оздоровче харчування; health food; physical activity; кафедра технології оздоровчих продуктів; кафедра іноземних мов професійного спрямування