Відокремлення змінних і редукція нелінійних хвильових рівнянь - Богатирчук, Анатолій Степанович; Юрик, Іван Іванович (My University, 2012)
Запропонована узагальнена процедура розділення змінних для нелінійних хвильових рівнянь. Побудовані широкі класи точних розв’язків цих рівнянь. We propose a generalized procedure of separation of variables for nonlinear wave equations and construct broad classes of exact solutions of these equations.
Keywords: нелінійні хвильові рівняння; відокремлення змінних; точні розвязки; nonlinear wave equations; separation of variables; exact solutions; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.