Пристрій для термічного оброблення ковбасних виробів (Патент на корисну модель № 119356) - Бабанов, Ігор Геннадійович; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанова, Олена Ігорівна; Міхно, Ілля Анатолійович (My University, 2017)
Пристрій для термічного оброблення ковбасних виробів містить теплоізольовану камеру з пустотілими стінками, всередині яких розташовані канали для проходження робочої суміші, які з'єднуються із соплами, розташованими з двох протилежних сторін камери по всій її довжині. Камера додатково оснащена розсікачем потоку, розташованим в колекторному коробі, встановленому зовні камери, який утворений двома вертикальними криволінійними площинами параболічної форми, які утворюють два канали з паралельно розташованими пластинами, розміщеними в бічних стінках термокамери, де кожний з каналів оснащений заслінкою. The device for the heat treatment of sausage products contains a heat-insulated chamber with hollow walls, inside of which there are channels for passage of the working mixture, which are connected with nozzles, located on two opposite sides of the chamber throughout its length. The chamber is further equipped with a flow dispenser located in a collector box mounted outside the chamber formed by two vertical curvilinear planes of the parabolic shape, which form two channels with parallel plates placed in the side walls of the thermocouple, where each of the channels is equipped with a shutt.
Keywords: термічне оброблення; камера; робоча суміш; розсікач потоку; пластини; заслінка; канал; ковбасні вироби; thermal treatment; cell; working mixture; flow dissipator; plates choke; channel; sausage wares; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв