Формування виробничої собівартості продукції, незавершеного виробництва, рентабельності та визначення ціни продажу - Ткаченко, Надія Марківна (My University, 2001)
У статті визначено складові виробничої собівартості записами бухгалтерського обліку, дано визначення поняттю «незавершене виробництво», здійснення обліку незавершеного виробництва, порядок відображення у бухгалтерському обліку наведених у прикладі господарських операцій; складанні відомості обліку вартості запасів, обліку балансової вартості товарів; визначено поняття «зворотні відходи виробництва»; розрахункова собівартість 1 т хліба українського подового і рентабельність його виробництва, облік операцій з виробництва і реалізації хліба українського подового. The article outlines the components of production cost accounting records, given the definition of "work in progress", calculation of work in progress, the display order of accounting described in Example business transactions, preparation of accounting information, cost of inventory, inventory carrying cost of goods, defined the concept of "reverse wastes production ", the estimated cost of 1 ton of grain Ukrainian hearth and profitability of its production, accounting operations of production and sale of bread Ukrainian hearth.
Keywords: собівартість; незавершене виробництво; рентабельність; бухгалтерський облік; господарські операції; progress; profitability; accounting; business transactions; кафедра обліку і аудиту