Минко, Лілія Миколаївна2015-02-242015-02-242015Минко, Л. M. Сутність і складові поняття конкурентоспроможності підприємства / Л. M. Минко // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 1. – С. 86-92.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19490У статті розглянуто основні теоретичні підходи до визначення сутності поняття «конкурентоспроможність підприємства», проаналізовано переваги та недоліки кожного з них, наведено базові складові цієї категорії. На основі проведених досліджень запропоновано уточнене визначення даної категорії, що дає змогу розглядати поняття не тільки як результат, а як процес діяльності підприємства з позицій досягнення його стратегічних цілей. In the article the basic theoretical approaches are considered concerning the determination of the essence of such concept as "competitiveness of an enterprise". Advantages and disadvantages of each of them are analysed and the basic constituents of this category are presented. The finalized definition of this category is given as a result of the study, which gives an opportunity to examine this concept not only as a result, but also as a process of enterprise activity from the point of view of achieving the strategic aims.otherконкурентоспроможністьпідприємствоконкурентні перевагиметодичні підходикафедра економіки праці та менеджментуСутність і складові поняття конкурентоспроможності підприємстваArticle