Актуальні вимоги до упаковки в часи COVID-19 (погляд із практики) - Кулик, Наталія Вікторівна; Степанова, Ольга Олегівна (My University, 2022)
Автори розглянули наслідки впливу COVID-19 на різні сфери та стиль життя українців, у тому числі зміни в роботі, навчанні, дозвіллі, турботі про здоров’я та безпеку. У статті проаналізовано, як упаковка відреагувала на ці зміни, а також вимоги, які висувають до упаковки реалії сьогодення. Зазначено, що перелік функцій упаковки постійно зростає, і в умовах пандемії до них додаються функції, які забезпечують впевненість у безпеці та якості продукту за рахунок прозорості ланцюжка поставок. Вказано, що підвищується важливість впровадження інформаційних технологій в упаковку, додана функціональність упаковки за допомогою QR-кодів і тегів NFC робить її «розумнішою». Також упаковка виконує навчальну та розважальну функції, які крім благородної освітньої та розвивальної місії підвищують рівень залучення споживачів та збільшують продажі упакованої продукції. Наведено приклади інноваційних рішень у пакованні, в тому числі розробку студентки НУХТ Степанової Ольги.

The authors considered the consequences of COVID-19 on various spheres and lifestyles of Ukrainians, including changes in work, study, leisure, health and safety care. The article analyzes how the packaging reacted to these changes, as well as the requirements for packaging realities of today. It is noted that the list of packaging functions is constantly growing, and in the context of a pandemic, functions are added to them that provide confidence in the safety and quality of the product through transparency of the supply chain. It is indicated that the importance of introducing information technologies into packaging increases, and the added functionality of packaging using QR codes and NFC tags makes it “smarter”.Packaging also performs educational and entertainment functions, which, in addition to a noble educational and developmental mission, increase the level of customer engagement and increase sales of packaged products. Examples of innovative solutions in packaging are given, including the development of Olga Stepanova, a student of NUFT.
Keywords: COVID-19; навчальна функція упаковки; інформаційні технології; QR-коди; NFC теги; ланцюжок поставок; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; COVID-19; educational function of packaging; information technology; QR codes; NFC tags; supply chain