Актуальні напрямки утилізації відходів цукрового виробництва - Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Пастух, Ганна Степанівна (My University, 2019)
У статті проаналізовано способи перероблення бурякового жому, враховуючи сучасні потреби населення та промисловості України. У тому числі розглянуто можливі способи отримання бурякового пектину, харчових волокон та біогазу.
Keywords: жом; харчові волокна; пектин; вторинна сировина; буряковий жом; біогаз; pulp; dietary fiber; pectin; secondary raw materials; beet pulp; biogas; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції