Удосконалення рецептур варених ковбас із м'яса птиці - Страшинський, Ігор Мирославович; Гончаров, Георгій Іванович; Борсолюк, Л. В.; Северин, В'ячеслав Юрійович (My University, 2010)
Викладені результати досліджень зменшення кількості нітриту натрію у варених ковбасних виробах з м’яса індиків. На модельних зразках перевірено доцільність такого зменшення та вплив на кольорні характеристики готових виробів. The results of studies on reducing sodium nitrite in cooked sausages in turkeys meat are outlined. On model samples feasibility of such a reduction and impact on kolornicharacteristics of finished products are tested.
Keywords: м’ясо індика; turkey meat; нітрит натрію; sodium nitrite; варена ковбаса; cooked sausage; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів