Збільшення терміну зберігання хліба пшеничного - Лепуга, Вікторія Миколаївна; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2016)
У статті розглядається шлях сповільнення черствіння хліба пшеничного за рахунок використання полісолодового екстракту. Встановлено, що висока вологоутримуюча здатність, обумовлена мальтодекстринами екстракту, позитивно позначається на збільшенні термінів придатності готових виробів. Пшеничний хліб, збагачений полісолодовим екстрактом, має високу харчову та біологічну цінність та може бути віднесений до категорії функціональних харчових продуктів.
Keywords: хліб; полісолодовий екстракт; черствіння; функціональний продукт; хлеб; полисолодовый экстракт; черствение; функциональный продукт; bread; malt extract; staling; functional product; кафедра технології оздоровчих продуктів