Мирончук, Валерій ГригоровичЗмієвський, Юрій ГригоровичДзязько, Юлія СергіївнаЗахаров, Володимир Володимирович2020-06-252020-06-252019Аналіз сучасного стану наукових досліджень та практики застосування баро- та електромембранних процесів у молочній промисловості / В. Г. Мирончук, Ю. Г. Змієвский, Ю. С. Дзязько, В. В. Захаров // Інноваційні технології перероблення молочної сироватки мембранними методами : монографія. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 6-44.978-966-612-233-2https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31697Викладено результати досліджень щодо застосування мембранних процесів в інноваційних технологіях перероблення молочної сироватки. Особливу увагу приділено дослідженням: нанофільтрації та діананофільтрації як способу попереднього концентрування та знесолення молочної сироватки; отримання концентратів мінеральних речовин із молочної сироватки; застосування модифікованих мембран; використання озонування як способу попереднього оброблення продуктів розділення молочної сироватки перед мембранними методами. Запропоновано нові машинно-апаратурні схеми маловідходного перероблення молочної сироватки мембранними методами. Для студентів закладів вищої освіти, аспірантів, наукових співробітників і працівників харчової, мікробіологічної та фармацевтичної промисловості.otherмембранні процесиmembrane processesнанофільтраціяnanofiltrationозонуванняozonationхарчова промисловістьfood industryмолочна сироваткаmilk wheyдіананофльтраціяdiananofiltrationмодифіковані мембраниmodified membranesкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняІнноваційні технології перероблення молочної сироватки мембранними методами. Розділ 1. Аналіз сучасного стану наукових досліджень та практики застосування баро- та електромембранних процесів у молочній промисловостіBook