Застосування мінеральних добавок у виробництві м'ясних продуктів - Іванов, Сергій Віталійович; Пасічний, Василь Миколайович; Олішевський, Валентин Вікторович; Маринін, Андрій Іванович; Тимошенко (Кремешна), Ірина Володимирівна (My University, 2014)
Мінеральні речовини є важливими елементами харчування людини. Вони грають ключову роль у всіх процесах, що відбуваються в організмі людини, входять до складу гемоглобіну, гормонів, ферментів і є пластичним матеріалом для побудови кісткової та зубної тканини. Недостатня кількість мінеральних речовин зменшує опір організму до різних захворювань, прискорює процеси старіння, посилює негативну дію несприятливих екологічних умов. Minerals are important elements in human nutrition. they play a key role in all processes occurring in the human body, vhodyat of hemoglobin, hormones, enzymes, and there is a plastic material for building bone and tooth tissue. Lack of minerals reduces resistance to various diseases, accelerates the aging process, strengthens the negative impact of unfavorable environmental conditions.
Keywords: харчові добавки; натуральний буряковий барвник; мінеральні речовини; nutritional supplements; natural beet dye; minerals; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; кафедра експертизи харчових продуктів