Сімахіна, Галина ОлександрівнаФедоренко (Миколів), Тетяна Іванівна2012-06-072012-06-072011Сімахіна, Г. О. Сублімаційне сушіння збагаченого мікроелементами зерна для отримання харчових біодобавок / Г. О. Сімахіна, Т. І. Миколів // Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини : всеукр. наук.-практ. конф., 3 – 4 листоп. 2011 р. – Х. : ХДУХТ, 2011. – С. 86 –87.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1219Фізіологічний вплив біодобавки з пророщеного зерна на організм людини визначається комплексною дією мікроелементів, вітамінів, амінокислот та інших компонентів рослинного походження, що входять до її складу. Майбутнє належить комбінованим високоефективним технологічним процесам на основі використання низьких температур з щадними впливами на біокомпоненти вихідної сировини, що забезпечує їх максимальне збереження і отримання готових продуктів підвищеної біологічної цінності.Physiological effects of sprouted grain supplements on the human body is determined by a complex effect of trace elements, vitamins, amino acids and other components of plant origin that make up its membership. The future belongs combined technological processes based on the use of low temperatures with gentle effects on biocomponents raw material that ensures their maximum storage and a finished product of high biological value.uk-UKмікроелементисублімаційне сушіннязбагачення харчових продуктіврослинна сировинаmicronutrientsfreeze-dryingfortification of foodplantstuffкафедра технології оздоровчих продуктівСублімаційне сушіння збагаченого мікроелементами зерна для отримання харчових біодобавокArticle