Луценко, Валерія ВікторівнаГойко, Ірина Юріївна2024-05-022024-05-022024Луценко, В. Удосконалення способу виробництва желейного мармеладу / В. Луценко, І. Гойко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 55.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43026Розроблена рецептура желейного мармеладу на пектині у складі якого частково проведена заміна цукру білого кристалічного на мальтозну патоку, вуглеводний склад якої дозволяє варіювати солодкість готових виробів та перешкоджає кристалізації мармеладу протягом всього терміну придатностіA pectin-based jelly marmalade recipe has been developed, the composition of which partially replaces white crystalline sugar with maltose molasses, the carbohydrate composition of which allows you to vary the sweetness of the finished products and prevents crystallization of the marmalade throughout the shelf lifeukжелейний мармеладпектинмальтозна патокацукристі кондитерські виробиjelly marmaladepectinmaltose molassessugar confectioneryкафедра технології оздоровчих продуктівУдосконалення способу виробництва желейного мармеладуAbstract