Цінова політика як інструмент реалізації цінової стратегії підприємства - Ємцева, Галина Федорівна (My University, 2004)
В умовах ринкової економіки питання встановлення ціни, вибір політики ціноутворення має важливе значення. Ціна виступає головним джерелом інформації, необхідним для прийняття обґрунтованих економічних рішень, фактором результативності фінансової та виробничої діяльності будь-якого господарюючого суб’єкта . В статті визначені основні цілі цінової політики та викладені види цінових стратегій, які можуть бути використані при встановленні ринкових цін на товари. In a market economy, the issue of price, choice of pricing policy is essential. Price is the main source of information necessary to make informed economic decisions, the impact factor of financial and industrial activity of any entity. The paper identifies the key objectives of pricing policies as stated types of pricing strategies that can be used in determining market prices for goods.
Keywords: цінова політика; цінова стратегія; ціна; pricing; pricing strategy; price; кафедра економіки і права