Дослідження процесу сушіння кокосових снеків - Осипенко, Олена Василівна; Рубанка, Катерина Володимирівна (My University, 2022)
В роботі досліджено вплив товщини слайсів кокосової копри на процес їх сушіння. Зображено кінетику зміни масової частки вологи кокосових снеків у процесі сушіння за температури 60℃. Найбільш оптимальною товщиною є 1 мм, так як за розміру 1,5 мм, сушіння проходить набагато довше, що економіно не вигідно. При розмірі 0,5 мм сушіння відбувається швидше, але втрачається якість вихідного продукту. При розмірі частинок 1 мм, снеки зберігають високі органолептичні показники, за максимально короткий проміжок часу сушіння.

In the work, 8 samples of green tea were analyzed for the content of anthocyanins in their composition, which were determined by the photometric method. To extract phenolic compounds, double extraction with a solution of ethyl alcohol was used. It has been confirmed that anthocyanins are not a marker of green tea, and only partially provide the antioxidant properties of green tea. The presence of anthocyanins in green tea is more indicative of a violation of its manufacturing technology, namely a partial fermentation process.
Keywords: кафедра технології консервування; кокосові снеки; товщина снеків; крива сушіння; coconut snacks; drying curve