Місцеві фінанси - Говорушко, Тамара Андріївна; Еш, Світлана Миколаївна (My University, 2009)
Досліджено сутність місцевих фінансів, їх функції та складові. Визначені основні напрями формування місцевих доходів і використання видатків, роль місцевих податків у формуванні доходів територіальної громади. Проведена оцінка механізму міжбюджетних відносин, визначена роль трансфертів для місцевого самоврядування. Estimation essence local finances, of it functions and parts. Basic directions forming of local profits and exploit the expenses, role local rates in forming profits of territorial society are determine. The receive mechanism of intergovernmental relations, role transfers for municipal government are conduct and determine.
Keywords: механізм міжбюджетних відносин; трансферти; місцеві фінанси; місцеве самоврядування; місцеві податки; місцеві доходи та видатки; система місцевих фінансів; місцеві органи влади; територіальна громада; декларації місцевого самоврядування; місцевий бюджет; регіональна політика; mechanism of intergovernmental relations; transfers; local finances; municipal government; local rates; local profits and expenses; system local finances; local authorities; territorial society; declarations municipal government; local budget; regional political; кафедра фінансів