Використання купажів рослинних нерафінованих олій при виробництві м'ясних паштетів - Пащенко, Оксана Василівна (My University, 2014)
Відомо, що фізіологічні властивості рослинних олій залежать від складу і співвідношення в них жирних кислот і наявності біологічно активних з`єднань. Проте, природні жири і олії за своїм складом не є ідеально фізіологічно повноцінними продуктами, оскільки майже в кожному з них є дефіцит або надлишок одного або декількох компонентів. Одним з напрямів у виробництві функціональних м`ясних продуктів є введення до рецептури паштетів створених збалансованих купажів рослинних олій. It is known that physiological properties of vegetable oils depend on composition and value in these fatty acids and biologically available active connections. However, natural fats and oils in its composition is not ideally physiologically valuable products because almost every one is a deficiency or excess of one or more components. One of trends in the production of functional meat products to enter pates recipes created balanced blends of vegetable oils.
Keywords: нерафінована олія; паштети; купаж; жирнокислотний склад; crude oil spreads; blend; fatty acid composition; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів