Інновації в сучасних харчових технологіях - Соколенко, Анатолій Іванович; Піддубний, Володимир Антонович; Білик, Олена Анатоліївна; Максименко, Ірина Фаддеївна (My University, 2013)
В статті наведено інформацію про інноваційні розробки Національного університету харчових технологій, які стосуються напрямків впливів на перероблювані середовища концентрованими енергетичними потоками, імпульсними впливами розчинених газів за рахунок змін умов термодинамічної рівноваги в газорідинних системах, гідродинаміки газорідинних систем з обмеженням дисипативних явищ та використання внутрішніх енергетичних потенціалів середовищ у формі рекуперації, регенерації або трансформації потоків. The article provides information on innovative design of the National University of Food Technologies related areas of environmental impacts of processed concentrated energy flows, pulse influence of dissolved gases due to changes in the conditions of thermodynamic equilibrium in the gas-liquid systems, hydrodynamics of gas-liquid systems with limited dissipative phenomena and using domestic energy potential environments in the form of recovery, regeneration or transformation flows.
Keywords: енергетичні потоки; газ легкорозчинний; масообмінні процеси газорідинних середовищ; регенерація; рекуперація; recovery; regeneration; інновації (харчова промисловість); кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів