Використання фізичних методів активування насіння зернових культур - Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина Олександрівна (My University, 2014)
Для інтенсифікації процесу проростання зерна вівса у розчинах солей мікроелементів рекомендованим є використання ультразвукових коливань із частотою 22 кГц протягом 180 с. Застосування електрохімічноактивованого розчину води - католіту дозволяє скоротити час проростання зерна пшениці на 2...4 %. Збагачене мікроелементами зерно має широкий спектр використання для виробництва харчових продуктів оздоровчого призначення. To intensify the process of sprouting grain oats in solutions of salts of micronutrients recommended is the use of ultrasonic vibrations with a frequency of 22 kHz for 180 s. The use of electrochemically activated water solution - catholyte can reduce germination of wheat for 2 ... 4%. Micronutrients enriched grain has a wide range of use for the production of food for health improvement.
Keywords: проростання; насіння зернових культур; cereal seeds; germination; кафедра технології оздоровчих продуктів