Божко, Наталія ВолодимирівнаПасічний, Василь МиколайовичТищенко, Василь Іванович2020-06-162020-06-162018Патент на корисну модель № 130387 UA, МПК A23L 13/50 (2016.01). М’ясовмісні сардельки з м’ясом качки мускусної і екстрактом розмарину / Божко Н. В., Пасічний В. М., Тищенко В. І. ; патентовласник Сумський національний аграрний університет. – № u201805367 ; заявл. 15.05.2018 ; опубл. 10.12.2018, Бюл. № 23 2018.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31427Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме - до виробництва варених ковбас. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясовмісних сардельок з добавкою екстракту розмарину, який містить у своєму складі цілий ряд речовин з антиокислювальними властивостями для запобігання окислювального та мікробіологічного псування виробу під час зберігання. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of cooked sausages. The utility model is based on the task of developing meat-containing sausages with the addition of rosemary extract, which contains a number of substances with antioxidant properties to prevent oxidative and microbiological spoilage of the product during storage.duck muskм’ясокачка мускуснаекстракт розмаринум’ясовмісні сарделькиmeatrosemary extractmeat sausagesкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівМ’ясовмісні сардельки з м’ясом качки мускусної і екстрактом розмарину (Патент на корисну модель № 130387)Technical Report