Спосіб просвітлення яблучного соку (Патент на винахід № 93326) - Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Рябченко, Анна Олегівна (My University, 2011)
Спосіб просвітлення яблучного соку, що передбачає його адсорбційне оброблення і який відрізняється тим, що як сорбент застосовують шунгіт в концентрації 1,0-2,0 мас. % при нагріванні яблучного соку до 40-60ºС протягом 20-40 хв. Method enlightenment apple juice, which provides its adsorption processing and wherein that as sorbent used zhung in concentration 1.0-2.0 wt. % Apple juice when heated to 40-60 º C for 20-40 minutes.
Keywords: адсорбція; шунгіт; сік; adsorption; shungite; juice; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування