Пешук, Людмила ВасилівнаСалій, Iван IллічКононенко, Н. В.Назаренко, В. Г.2013-04-022013-04-022001Пешук, Л. В. Оцінка проміжних генотипів при створенні червоної молочної худоби / Л. В. Пешук, Н. В. Кононенко, І. І. Салій, В. Г. Назаренко // Вісник аграрної науки. – 2001. - №5. – С. 52-55.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7172У статті наведено характеристику проміжних генотипів селекційного ядра нової червоної молочної худоби, яку формують на основі складного відтворного схрещування червоної степової, англерської, червоної датської та червоно-рябої голштинської порід. Одержані генотипи характеризуються високими показниками надоїв і жирності молока, кращою окислювально-відновною реакцією організму, специфічними імуногенетичним профілем крові.In this paper the characteristics of intermediate genotypes breeding nucleus of a new red dairy cattle, which is formed from complex reproductive crossing red steppe, anhlerskoyi, Danish red and red and white Holstein breeds. The resulting genotypes are characterized by high levels of milk yield and milk fat, better redox reactions of the organism-specific immunogenetic profile of blood.otherгенотипчервона молочна худобаселекціянадійgenotypered dairy cattlebreedingкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівОцінка проміжних генотипів при створенні червоної молочної худобиArticle