Удосконалення технології морозива із замінниками цукру - Басс, Оксана Олександрівна (My University, 2019)
Дисертаційна робота присвячена удосконаленню технології морозива шляхом застосування науково-обґрунтованих замінників цукру та їх композицій.Обґрунтовано перспективність використання у технології морозива різних видів паток крохмальних та поліолів для забезпечення рекомендованого ступеню солодкості та фізико-хімічних показників сумішей морозива, стабілізації показників якості готових продуктів упродовж зберігання.
Keywords: замінники цукру; морозиво; патоки крохмальні; підсолоджувачі; поліоли; sugar substitutes; ice cream; weeteners; polyols; кафедра технології молока і молочних продуктів