Обґрунтування технології вилучення ліпідів з вовни - Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна (My University, 2019)
Використання замочування перед екстрагуванням дозволяє зменшити забарвлення жиру, що однозначно виявлено за зменшенням оптичної густини та показника заломлення. Під час замочування вилучаються забарвлені речовини, що покращує якість вовняного жиру. The use of soaking before extraction allows you to reduce the color of the fat, which is clearly detected by the decrease in optical density and refractive index. During soaking, colored substances are removed, which improves the quality of wool fat.
Keywords: wool; вовна; віск; wax; жир; fat; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів