Порівняльний аналіз моделей оцінки конкурентної позиції підприємства - Литвинюк, Ольга Петрівна (My University, 2007)
Успіх підприємства на ринку значною мірою залежить від того, наскільки вдало воно розв’язує задачу забезпечення адекватності обраних шляхів досягнення поставлених цілей. Практичне застосування в сучасних умовах відомих моделей оцінки конкурентної позиції підприємства є недостатньо ефективним у зв'язку з невисокою технологічністю їх практичного використання. The success of the enterprise in the market in the large degree depends on, as far as it is successful decides a problem of maintenance of adequacy of the chosen ways of achievement of object in views. Practical use in the present conditions of known models of an estimation of a competitive item is insufficiently effective in connection with low adaptability to manufacture of their practical use.
Keywords: конкурентна позиція; Бостон консалтинг груп; модель “Мак Кінзі”; СВОТ–аналіз; бенчмаркінг; competitive item; Mack Kinsey; Boston consulting group; SWOT-analysis; benchmarking; кафедра економіки праці та менеджменту