Літвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаГуцало, Інна ВолодимирівнаНосенко, Володимир ЄрофійовичНосенко, Тамара Тихонівна2013-07-022013-07-022013Особливості спектрів відбивання шротів насіння олійних культур в ближній інфрачервоній області / С. І. Літвинчук, І. В. Гуцало, В. Є. Носенко, Т. Т. Носенко // Технічні науки : стан, досягнення і перспективи розвитку м'ясної, олієжирової та молочної галузей : матеріали другої міжнародної науково-технічної конференції, 20-21 березня 2013 р. – К. : НУХТ, 2013. – С. 167.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8708Встановлено, що спектри різних видів шротів мають ідентичний характер. Експериментально підтверджено, що для аналітичних цілей при визначенні вмісту вологи у шротах слід обирати інтервали довжин хвиль = 1,49–1,50 нм та 1,93–1,94 нм. Нами було також проаналізовано перші та другі похідні спектрів відбивання та запропоновано набір довжин хвиль для створення градуювального рівняння визначення вмісту вологи, жиру та білку. It is set that the spectrums of different types of meal have identical character. Experimentally confirmed that for analytical purposes in the determination of moisture content in the meal should be selected wavelength interval = 1,49–1,50 nm and 1,93–1,94 nm. We have also analyzed the first and second derivatives of reflectance spectra and proposed a set of wavelengths to generate the calibration equation determination of moisture, fat and protein.otherінфрачервона спектроскопіяспектри відбиванняшротвологажирбілокіnfrared spectroscopyreflectance spectramealmoisturefatproteinкафедра фізики та професійної безпекикафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівОсобливості спектрів відбивання шротів насіння олійних культур в ближній інфрачервоній областіThesis