Опір матеріалів у розрахунках на міцність, жорсткість і стійкість - Башта, Анатолій Володимирович (My University, 2012)
Видання друге, змінене і доповнене. Для студентів інженерно-технічних спеціальностей вищих навчальних закладів. В ньому висвітлено основні теми та питання проведення розрахунків на міцність і жорсткість елементів конструкцій і деталей машин і механізмів. Наведено приклади розв’язання нових типових задач на розтяг (стиск) стержня, кручення вала, згинання консольної та двохопорної балок, кручення та згинання вала, визначення переміщень у статично визначних і невизначних балках і рамах, стійкість стиснутих стержнів, розрахунок рамних конструкцій за ударних навантажень, а також варіанти завдань для самостійної роботи студентів. The second addition, changed. For students of technical specialties of higher educational institutions.It covers the basic themes and issues the calculation of the strength and stiffness of structural elements and machine parts and mechanisms. Examples of solving new typical problems in tension (compression) rod, shaft torsion, bending and dvohopornoyi cantilever beams, torsion and bending of the shaft, determine the displacements in statically significant and indefinitely beams and frames, compressed rod stability, calculation of frame structures under impact loads, as well as examples of tasks for independent work are given.
Keywords: жорсткість; стійкість; опір матеріалів; міцність; stiffness; stability; strength of materials; strength; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки