Вплив умов культивування на накопичення заліза в дріжджах роду Saccharomyces і перспективи їх використання - Бондар, Ганна; Красінько, Вікторія Олегівна (My University, 2024)
Розглянуто вплив умов культивування на здатність дріжджів Saccharomyces накопичувати залізо. Проаналізовано методи кількісної оцінки заліза в біологічних об’єктах. Визначено оптимальні параметри росту, які підвищують біодоступність і стабільність заліза, а також розглянуто перспективи використання залізовмісних дріжджів для виробництва дієтичних добавок. The influence of cultivation conditions on iron accumulation in Saccharomyces yeasts was considered. Methods for quantitative assessment of iron in biological objects were analyzed. Optimal growth parameters enhancing iron bioavailability and stability were identified, highlighting the potential of iron-enriched yeasts for dietary supplement production.
Keywords: кафедра біотехнології і мікробіології; залізо; культивування; дієтичні добавки; анемія; yeast; iron; cultivation; dietary supplements; anemia; anemia