Різання багатошарових матеріалів - Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій Олександрович (My University, 2014)
В харчовій та фармацевтичній промисловості різанням обробляються багато багатошарових матеріалів. Це стебла та листя рослин, овочі з міцною оболонкою, хліб зі скоринкою, м'ясо з жилами та кісткою. Пакувальні матеріали теж можуть бути багатошарові, наприклад, полімерні плівки, гофрований картон, ПЕТ - пляшки, пакети для напоїв. В таких матеріалах тонкий міцний шар міцно зв'язаний з менш міцною основою. In the food and pharmaceutical industries machining handled many multi-layered materials. This stems and leaves of plants, vegetables with a solid shell, with a crust of bread, meat with veins and bones. Packaging materials can also be layered, such as polymer films, corrugated cardboard, PET - bottles, bags for drinks. In these materials the thin solid layer is firmly bonded to a less solid foundation.
Keywords: різання; багатошарові матеріали; дослідження; cutting; multilayer materials; investigation; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв