Впровадження інформаційно – управлінських систем, підсистем і модулів дає змогу оперативно та оцінювати стан хлібопекарського виробництва - Сіренко, Сергій Іванович; Маноха, Людмила Юріївна (My University, 2002)
Сучасні ринкові відносини істотно змінюють діяльність харчових підприємств, ускладнюють їх структуру, потребують орієнтації на освоєння нових інформаційних технологій та впровадження спеціалізованих виробничо-орієнтованих автоматизованих систем управління. Останнім часом їх називають корпоративними системами управління виробничими підприємствами, які не тільки зберігають та постачають інформацію, а й переробляють та виробляють управлінські рішення насамперед для планування та управління виробничими процесами и підприємствами, обліку, збуту, кадрів, бухгалтерії, постачання. Функціональна повнота системи, її прозорість та гнучкість інструментів настроювання дають змогу швидко проаналізувати й оцінити стан виробництва, одержати індивідуальне ефективне рішення для кожного рівня управління хлібокомбінатом та максимально врахувати особливості структури й діяльності кожного ланцюга управління. Modern market economy significantly alter the activities of food businesses complicate their structure, need guidance on the development of new information technologies and the introduction of specialized production-oriented automated control systems. Recently referred to as enterprise systems management manufacturing enterprises, which not only preserve and deliver information, but also processing and produce management solutions primarily for the planning and control of production processes and enterprises, accounting, marketing, human resources, accounting, supply. Functional completeness of the system, its transparency and flexibility of tuning tools allow you to quickly analyze and assess the condition of, get personalized efficient solution for each level of government Bakeries to take into account the peculiarities of the structure and activity of each chain management.
Keywords: інформаційно – управлінська система; інформаційне забезпечення; підсистема; оперативне управління; information - management system; information provision; subsystem; operational management; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки