Фільтрація вхідної інформації в підсистемах технологічного моніторингу систем керування цукровим виробництвом - Кишенько, Василь Дмитрович; Проскурка, Євген Сергійович (My University, 2009)
Розглянуті питання, що пов'язані з аналізом та підготовкою вхідної інформації, отриманої у виробничих умовах харчових виробництв, зокрема, в цукровій галузі, для організації ефективних дій в системах керування технологічними процесами. Ці задачі виконуються в рамках підсистем технологічного моніторингу, який передбачає встановлення ситуаційно значущих подій згідно із сценаріями керування. Вирішується проблема фільтрації часових рядів на основі вейвлет-перетворень та методів нелінійної динаміки і хаосу.

The questions related to the analysis and preparation of input data obtained in a production environment food production, particularly in the sugar industry, to organize effective action in process control systems. These tasks are performed within the sub process monitoring, which provides for significant events situational scenarios under control. The problem of filtering time series based on wavelet transforms and methods of nonlinear dynamics and chaos.
Keywords: вейвлет-аналіз; колір шуму; фільтрація часових рядів; wavelet analysis; color noise; filtering time series; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка