Створення якісно нових плодоовочевих напівфабрикатів і кондитерських виробів на їх основі з оздоровчими властивостями - Михайлов, Валерій Михайлович; Загорулько, Олексій Євгенович; Загорулько, Андрій Миколайович; Касабова, Катерина Рубенівна; Гордієнко, Ірина Олександрівна (My University, 2019)
У статті розроблено новий спосіб виробництва багатокомпонентного плодоовочевого напівфабрикату та цукрових кондитерських виробів, зокрема пастили. Підібрано рецептуру напівфабрикатів з урахуванням оздоровчих властивостей, яка складається з яблука, гарбуза, буряка, обліпихи та аронії чорноплідної. Для процесів концентрування та сушіння під час виробництва напівфабрикату використовується удосконалене обладнання на основі гнучкого плівкового резистивного електронагрівача випромінюючого типу (ГПРЕнВТ). Для розробленого обладнання встановлено раціональні режими обробки рослинної сировини. A new method of production of a multicomponent fruit and vegetable semi-finished product and sugar confectionery, including pasty, has been developed. The recipe of semi-finished products is selected taking into account the health properties, which consists of apples, pumpkins, beets, sea buckthorn and chokeberry aronia. For the processes of concentrating and drying during the production of the semifinished product, advanced equipment based on the flexible film resistive electric heater of the radiating type (FFREhRT) is used. For the developed equipment rational modes of processing of vegetable raw materials are established.
Keywords: рослинна сировина; пастила; пастоподібні; плодоовочеві; порошкоподібні; структурномеханічні властивості; vegetable raw materials; pastilles; fruit and vegetable; pasty; powdery; structural and mechanical properties