Михайлов, Валерій МихайловичЗагорулько, Олексій ЄвгеновичЗагорулько, Андрій МиколайовичКасабова, Катерина РубенівнаГордієнко, Ірина Олександрівна2021-02-152021-02-152019Створення якісно нових плодоовочевих напівфабрикатів і кондитерських виробів на їх основі з оздоровчими властивостями / В. М. Михайлов, О. Є. Загорулько, А. М. Загорулько, К. Р. Касабова, І. О. Гордієнко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2019. – Т. 25, № 5. – С. 162–172.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32685У статті розроблено новий спосіб виробництва багатокомпонентного плодоовочевого напівфабрикату та цукрових кондитерських виробів, зокрема пастили. Підібрано рецептуру напівфабрикатів з урахуванням оздоровчих властивостей, яка складається з яблука, гарбуза, буряка, обліпихи та аронії чорноплідної. Для процесів концентрування та сушіння під час виробництва напівфабрикату використовується удосконалене обладнання на основі гнучкого плівкового резистивного електронагрівача випромінюючого типу (ГПРЕнВТ). Для розробленого обладнання встановлено раціональні режими обробки рослинної сировини. A new method of production of a multicomponent fruit and vegetable semi-finished product and sugar confectionery, including pasty, has been developed. The recipe of semi-finished products is selected taking into account the health properties, which consists of apples, pumpkins, beets, sea buckthorn and chokeberry aronia. For the processes of concentrating and drying during the production of the semifinished product, advanced equipment based on the flexible film resistive electric heater of the radiating type (FFREhRT) is used. For the developed equipment rational modes of processing of vegetable raw materials are established.otherрослинна сировинапастилапастоподібніплодоовочевіпорошкоподібніструктурномеханічні властивостіvegetable raw materialspastillesfruit and vegetablepastypowderystructural and mechanical propertiesСтворення якісно нових плодоовочевих напівфабрикатів і кондитерських виробів на їх основі з оздоровчими властивостямиArticle