Herbal bioflavonoids as the perspective source for рroduction of food additives - Simahina, Galina; Naumenko, Nataliia (My University, 2024)
Since the natural antioxidants do not cause any undesirable side effects, they have more preferences in comparison to those synthetic. Today, the scientists‘ attention is more and more drawn to P-active substances of phenolic origin (bioflavonoids): catechinins, anthocyanins, leucoanthocyanins, flavone glycosides, chlorogenous acid and others. There are many evidences advocating this fact. The objectives of this work are to choose the optimum parameters of maximal bioflavonoid extraction from 10 samples of medicinal herb with subsequent practical use in production of natural food additives.

Оскільки природні антиоксиданти не викликають небажаних побічних ефектів, вони мають більше переваг порівняно з синтетичними. Сьогодні все більше уваги вчених привертають Р-активні речовини фенольного походження (біофлавоноїди): катехініни, антоціани, лейкоантоціани, флавонові глікозиди, хлорогенова кислота та ін. Існує багато доказів, що підтверджують цей факт. Завданням даної роботи є вибір оптимальних параметрів з максимальних екстракція біофлавоноїдів з 10 зразків лікарських рослин з подальшим практичним використанням у виробництві натуральних харчових добавок.
Keywords: plant raw materials; functional food; food addtitves; bioflavonoids; рослинна сировина; функціональне харчування; харчові добавки; біофлавоноїди; кафедра технології оздоровчих продуктів; кафедра іноземних мов професійного спрямування