Інформаційно-аналітична система технологічного моніторингу складного організаційно-технічного комплексу (Патент на корисну модель № 94933) - Кишенько, Василь Дмитрович; Говоруха, Оксана Сергіївна (My University, 2014)
Інформаційно-аналітична система технологічного моніторингу складного організаційно-технічного комплексу містить засіб введення інформації, пристрій керування послідовністю операцій, блок генерації і аналізу сценаріїв, блок експертних оцінок. Засіб введення інформації послідовно з'єднаний із блоком виділення аномальних вимірювань, блоком відновлення пропусків даних, блоком фільтрації даних, до якого під'єднаний блок формування математичних моделей, який містить пристрої структурної і параметричної ідентифікації та пристрій фазифікації-дефазифікації для формування лінгвістичних моделей, що зберігаються в базі знань. Засіб введення інформації під'єднаний до блока оцінки ефективності стратегії керування, блока прогнозування системних тенденцій, і блока оцінки реалізації сценаріїв керування. Information-analytical system monitoring technological complex of organizational and technical complex comprising means input, device control sequence of operations, power generation and scenario analysis, block peer reviews. Remedy enter information consistently connected to the block selection abnormal measurements recovery unit. Pass data, data filtering unit, which is connected block the formation of mathematical models, which includes structural and parametric device identification and device phasing-defuzzification to create linguistic models stored in the database. Tool input information connected to the unit evaluating the effectiveness of management strategies, forecasting unit system trends and assessing the implementation of block management scenarios.
Keywords: організаційно-технічний комплекс; технологічний моніторинг; інформаційно-аналітична система; organizational and technical complex technological monitoring; information-analytical system; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка