Розроблення технології функціонального молочного продукту, збагаченого біфідобактеріями, для дитячого харчування - Васильєва, Наталія Іванівна (My University, 2008)
Дисертаційну роботу присвячено науковому обґрунтуванню технологічних рішень щодо створення функціонального молочного продукту для харчування дітей шкільного віку із застосуванням технології збагачення кисломолочної основи бактеріальним концентратом біфідобактерій та з урахуванням сучасних медико- біологічних вимог до якості та терапевтичної дії біфідопродуктів на організм дитини. Використано методологію дослідження мікроорганізмів-пробіотиків для відбору штамів біфідобактерій до складу бактеріального концентрату «АЛБ» з урахуванням видового складу біфідофлори кишечника дітей. The subject of this thesis is establishing the scientific basis for the technological solutions aiming to creation of functional milk product for nutrition of school age children using the technology of enhancing sour-milk base with the bacterial concentrate of. bifidobacteria and taking into account contemporary demands for quality and therapeutic effect of the bifidoproducts on child's organism. The methods of selection of probiotical microorganisms for involving industrial strains of bifidobacteria as components of bacterial preparation "ALB" according to the species composition in intestines of children.
Keywords: бактеріальний концентрат; біфідобактерії; функціональний продукт; біологічна цінність; пробіотики; bacterial concentrate; bifidobacteria; functional product; probiotics; biological value