Технології морозива-щербет з фруктозою та біологічно повноцінними інгредієнтами - Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Рябоконь, Наталія Валеріївна; Михайлюк, Ірина Юріївна (Національний університет харчових технологій, 2014)
Доведено доцільність використання цукрових замінників та рослинних інгредієнтів, що дозволяє збалансувати готовий продукт за вмістом вітамінів і мінеральних речовин. Встановлено, що повна заміна цукру на фруктозу у складі морозива-щербет дозволить зменшити калорійність продукту, а введення біологічно-повноцінних інгредієнтів забезпечить отримання продукти з привабливими споживчими характеристиками, з покращеним вітамінним і мінеральним складом. The expediency of using sugar substitutes and herbal ingredients that balances the finished product for vitamins and minerals. Established that a complete replacement of sugar with fructose as part of an ice cream sorbet will reduce calorie product, and the introduction of bio-high-grade ingredients provide obtaining products with attractive consumer features, with improved vitamin and mineral composition.
Keywords: морозиво; ice cream; щербет; sorbet; пюре; mash; груша; pear; барбарис; barberry; фруктоза; fructose; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; кафедра технології молока і молочних продуктів