Осьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаРябоконь, Наталія ВалеріївнаМихайлюк, Ірина Юріївна2014-04-142014-04-142014Осьмак, Т. Г. Технології морозива-щербет з фруктозою та біологічно повноцінними інгредієнтами / Т. Г. Осьмак, Н. В. Рябоконь, І. Ю. Михайлюк // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, олієжирової та молочної галузей : 3 міжнародна науково-технічна конференція, 25-26 березня 2014 р., м. Київ. — К.: НУХТ, 2014. – С. 83-84.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13930Доведено доцільність використання цукрових замінників та рослинних інгредієнтів, що дозволяє збалансувати готовий продукт за вмістом вітамінів і мінеральних речовин. Встановлено, що повна заміна цукру на фруктозу у складі морозива-щербет дозволить зменшити калорійність продукту, а введення біологічно-повноцінних інгредієнтів забезпечить отримання продукти з привабливими споживчими характеристиками, з покращеним вітамінним і мінеральним складом. The expediency of using sugar substitutes and herbal ingredients that balances the finished product for vitamins and minerals. Established that a complete replacement of sugar with fructose as part of an ice cream sorbet will reduce calorie product, and the introduction of bio-high-grade ingredients provide obtaining products with attractive consumer features, with improved vitamin and mineral composition.uk-UKморозивоice creamщербетsorbetпюреmashгрушаpearбарбарисbarberryфруктозаfructoseкафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологійкафедра технології молока і молочних продуктівТехнології морозива-щербет з фруктозою та біологічно повноцінними інгредієнтамиThesis