Застосування ультразвукової обробки для інтенсифікації процесів у харчових виробництвах - Орендарчук, Вікторія Олегівна; Сапіга, Вікторія Ярославівна (My University, 2025)
Ультразвукова обробка є одним з перспективних напрямів у сфері технологій харчових виробництв, оскільки вона дозволяє значно підвищити ефективність та якість процесів обробки сировини. Застосування ультразвуку для інтенсифікації технологічних операцій дає можливість знижувати енергетичні витрати, скорочувати час обробки та покращувати кінцеві характеристики продуктів. У даній роботі розглядаються принципи дії ультразвукових хвиль, механізми їх впливу на різні етапи виробництва та приклади ефективного використання цієї технології в харчовій промисловості.
Keywords: ультразвукова обробка; інтенсифікація технологічних процесів; intensification of technological processes; food industry; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв