Установка для приготування емульсій (Патент на корисну модель № 85602) - Литвиненко, Олександр Анатолійович; Клюк, Олександр Дмитрович; Некоз, Олександр Іванович; Яковенко, Олексій Анатолійович (My University, 2013)
Установка для приготування емульсії містить технологічну емність з генератором коливань, дозатором підігрітої води, дозатором розтопленого жиру, сполученим з генератором коливань і насосом, включеними в циркуляційний контур. Генератор коливань виконано у вигляді гідродинамічного кавітаційного апарата з нерухомим кавітуючим елементом і встановлено зовні технологічної емкості. При цьому нерухомий кавітуючий елемент сполучений з дозатором розтопленого жиру. Device for preparing emulsions containing technological Amnesty generator oscillations heated dispenser water dispenser melted fat, connected to the oscillator and pump included in the recirculation loop. Oscillator is designed as a hydrodynamic cavitation device with real cavitating element and set outside technologycal capacity. Thus the fixed cavitating element connected with dispenser melted fat.
Keywords: генератор коливань; кавітаційний апарат; жир; емульсія; cavitation apparatus; fat; emulsion; oscillator; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв