Математичне обґрунтування кута нахилу робочої поверхні кулькового млина - Бойко, Юрій Іванович; Сухенко, Юрій Григорович (My University, 2006)
У статті розглянуто переміщення продукту по конічній поверхні за рахунок відцентрової сили і за рахунок відкидання його кульками в процесі складного осцилюючого руху.

The article describes the product moving along a conical surface due to the centrifugal force and by discarding his balls in the complex oscillatory motion.
Keywords: кульковий подрібнювач; ball mill; деформація; робоча поверхня; deformation; working surface; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв