Технологія одержання високодисперсних порошків з рослинної сировини - Романова, Зоряна Миколаївна; Прибильський, Віталій Леонідович (My University, 2010)
Рослинна сировина – це поновлюване джерело біологічно активних речовин, зокрема вітамінів, макро- і мікроелементів, що містяться в оптимальних для організму людини співвідношеннях і легкозасвоюваній формі. Шляхом використання нової технології можна отримати високодисперсні порошки (ВДП) з плодоовочевої сировини, в яких максимально збережено весь комплекс біологічно активних речовин.

Plant stuff - a renewable source of biologically active substances such as vitamins, macro-and micronutrients that are in the optimal proportions for the human body and easily digestible form. By using new technology, you can get fine powder (FDP) to produce raw materials, which saved most of the full range of biologically active substance.
Keywords: рослинна сировина; vegetable raw materials; біологічно активні речовини; подрібнення; порошки; powders; biologically active substances; grinding; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства