Пшенична, Тетяна ВолодимирівнаГрек, Олена ВікторівнаШиманюк, Ілля Вячеславович2022-06-292022-06-292021Пшенична, Т. В. Вплив антиоксидантної активності ягід на зберігання сиркової маси з підвищеним вмістом жиру / T. В. Пшенична, O. В. Грек, I. В. Шиманюк // Modern engineering and innovative technologies. – 2021. – Issue 18. – Part 1. – P. 112-120https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37697Подовження термінів зберігання молочно-білкових продуктів є актуальним завданням, завдяки комбінуванню молочної та ягідної сировини, яка є джерелом поліфенольних сполук, в тому числі антоціанів, органічних кислот, вітаміну С, що мають антиоксидантний потенціал. Встановлено, що використання концентратів білково-чорничних в якості основи для сиркової маси з підвищеним вмістом жиру знижує гідролітичне та окислювальне псування молочного жиру в 1,5-2,1 рази, продовжує мікробіологічну безпечність завдяки прояву антибактеріальних властивостей ягідної сировини та дозволяє збільшити термін зберігання сиркової маси до 5 діб.антиоксидантипероксидне числосиркова масатермін зберіганнякафедра технології молока і молочних продуктівВплив антиоксидантної активності ягід на зберігання сиркової маси з підвищеним вмістом жируArticle