Удосконалення технології фільтрування води для виробництва напоїв - Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна (My University, 2012)
Наведено результати досліджень з удосконалення способу фільтрування води фільтрувальними матеріали: природними мінералами шунгітом, гірським кришталем, гранатом, а також антрацитовим фільтрантом марки А. Показано, що висока механічна міцність та менша зольність антрацитового фільтранту, шунгіту, гранату та гірського кришталю сприяє більшому терміну експлуатації фільтрувального матеріалу, збільшенню кількості його регенерацій і зменшенню пускового періоду та витрат води та реагентів на промивання. The results of research on improving of the method of water filtration filter materials: natural minerals shungite, mountain crystal, garnet and anthracite filtrants brand A. It is shown that high mechanical strength and lower ash content of the anthracite filtrants, schungite, garnet and mountain crystal promotes long service life of the filter material, increasing the number of its regeneration and reduce start-up time and water consumption, cleaning reagents .
Keywords: забарвленість; міцність; вода; водопідготовка; фільтрування; мінерали; ефективність; окислюваність; прозорість; color; strength; water; water treatment; filtration; minerals; efficiency; oxidability; transparency; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства