Співпраця науковця та комп’ютера як джерело нових поетичних образів - Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2023)
У статті окреслено особливості формування образності слів у контексті комп’ютерного оброблення тексту. Зважаючи на той факт, що вузькоспеціальні філологічні та інші наукові терміни, рідкісні власні назви й діалектні слова, відсутні у тезаурусі Microsoft Office Word, але наявні у канві тексту – як наукового, так і художнього, – можуть піддаватися певним модифікаціям (заміні однієї літери на іншу, розірвання невідомого слова на дві частини тощо), установлено: варто не лише звертати на це увагу під час набору та, особливо, редагування файлу, а й тримати у фокусі потенційну образну знахідку, ко-тра може утворитися завдяки “допомозі” комп’ютера.
Keywords: кафедра іноземних мов професійного спрямування; текст; комп’ютер; текстовий редактор; користувач; перекладач; редагування; образ; text; computer; text editor; user; translator; editing; image