Вертикальна шахтна сушарка (Патент на корисну модель № 55063) - Пушанко, Микола Миколайович; Строкань, Олег Григорович; Строкань, Ігор Григорович; Гуменюк, Андрій Юрійович (My University, 2010)
Вертикальна шахтна сушарка має прямокутний корпус з дозаторами для завантаження і вивантаження цукру, камери для сушіння і охолоджування. Перфоровані полиці в апараті розташовані ступінчасто під різними кутами нахилу і при подачі повітря в камери під окремі полиці забезпечують гравітаційне переміщення продукту і утворення киплячого шару. Також сушарка містить пристрій для розбивання грудок і шибер для розділення камери на сушильну і охо- лоджувальну зони. A vertical shaft drier has a rectangular body with dozers for loading and unloading of sugar, chambers for drying and cooling. Perforated shelves in apparatus are placed stepwise at different angles of inclination and at air supply to chambers under given shelves those provide gravitational displacement of product and formation of boiling layer. The drier has a device for breakage of lumps and gate foe separation of chamber to drying and cooling zones.
Keywords: сушарка; перфорована полиця; цукор; dryer; perforated shelves; sugar; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування