Марценюк, Олександр СтепановичПастушенко, Ігор Миколайович2019-11-252019-11-252019Патент на корисну модель 119624 UA, МПК C13B 20/12 (2011.01), B01D 15/02 (2006.01) Вібраційний адсорбер для очищення цукрових сиропів / Марценюк О. С., Пастушенко І. М. ; заявник Національний університет харчових технологій НУХТ. - № a201805801 ; заявл. 24.05.2018 ; опубл. 10.07.2019 ; Бюл. № 13, 2019 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30341Адсорбер для очищення цукрових сиропів, що включає циліндричний корпус з патрубками для підведення і відведення робочих продуктів та розміщеною в нижній частині сепараційною сіткою, який відрізняється тим, що патрубки підведення рідини та відведення адсорбенту розташовані у верхній частині корпусу, а патрубки підведення адсорбенту та відведення рідини - у нижній, у центральній частині корпусу розміщений шток з встановленими на ньому перфорованими тарілками, який виконаний з можливістю здійснювати зворотно-поступальні коливання у вертикальному напрямі, при цьому перфорація тарілок виконана у вигляді звужених вгору сопел, діаметр яких у вужчому перерізі у 2-3 рази перевищує еквівалентний діаметр зерен адсорбенту, а відношення діаметрів звуженого до розширеного перерізів сопла лежить у межах 1:(2,5-4,0), причому перфоровані тарілки мають таку кількість і такий діаметр сопел, що швидкість у звуженій частині сопел становить 12-15 м/с, при цьому сепараційна сітка розміщена під нижньою тарілкою і має заокруглену вгору периферійну частину.uk-UKадсорбентсоплотарілкавібраціячастинкаadsorbentplatenozzlevibrationpartкафедра процесів і апаратів харчових виробництвВібраційний адсорбер для очищення цукрових сиропів (Патент на корисну модель № 119624)Technical Report