Розробка, проектування та виготовлення блочної дослідно-промислової автономної електростанції на базі газового двигуна внутрішнього згорання потужністю 100-200 КВТ - Серьогін, Олександр Олександрович; Курдюков, Олександр Петрович; Язев, Олександр Сергійович; Люлька, Дмитро Миколайович; Осьмак, Олексій Олексійович (My University, 2008)
Створення масового виробництва газогенераторних автотракторних двигунів та газогенераторних електростанцій мінімальної потужності для задоволення потреб цукрових заводів в ремонтний період з використанням регіональних ресурсів, торфу, сланцю, бурого вугілля, вугілля низької якості та паливновмісних відходів з відповідним зменшенням використання дизельного палива та бензину. Creation of mass production of gas-powered autotractor engines and gas-fired power plants of minimum capacity to meet the needs of sugar refineries during the period of use of regional resources, peat, shale, brown coal, low quality coal and fuel-containing waste with a corresponding reduction in the use of diesel.
Keywords: проектування; електростанція; газовий двигун; designing; power plant; gas engine; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра електропостачання і енергоменеджменту; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки