Ємцев, Віктор ІвановичЄмцева, Галина Федорівна2021-03-252021-03-252015Ємцев, В. І. Впровадження комплексних систем управління якістю продукції як об’єктивна необхідність розвитку конкурентоспроможності підприємств / В. І. Ємцев, І. В. Ємцева // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 5. – С. 108–118.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33088Виявлено проблеми низької конкурентоспроможності вітчизняних молокопереробних підприємств та їх продукції: скорочення обсягів виробництва молока та його низька якість, невідповідність вітчизняної молочної продукції вимогам і стандартам ЄС щодо її якості й безпеки, невідповідність організації контролю якості продукції на підприємствах стандартам ШО та НACCP, низька продуктивність худоби, недостатня підтримка державою селекційно-племінної й генетичної роботи, потреба у значних обсягах капіталовкладень у розвиток молочного скотарства тощо. Обґрунтовано пріоритетні напрями вирішення даної проблеми на рівні підприємств молочного підкомплексу АПК України.otherкафедра економіки і правакафедра економіки праці та менеджментумолокоякістьбезпекамолочна продукціяпродуктивністьmilkdairy productsqualitysafetyproductivityВпровадження комплексних систем управління якістю продукції як об’єктивна необхідність розвитку конкурентоспроможності підприємствArticle