Навчання презентації на заняттях з ділової іноземної мови у ВНЗ - Власенко, Людмила Василівна; Михайлова, Неля Олексіївна (My University, 2013)
Визначена презентація як жанр ділового дискурсу, уточнено поняття «ділова презентація», сформульована мета та виділені засоби її навчання, проаналізовані комунікативні та лінгвістичні особливості. Визначено два основних види ділової презентації для навчання: презентація-інформування та презентація-переконання. Теоретично обґрунтовано і практично розроблено комплекс вправ для навчання ділової презентації на основі процесуально-жанрового підходу. Сформульовані методичні рекомендації щодо навчання ділової презентації англійською мовою студентів економічних спеціальностей. The teaching objectives and teaching aids were defined. Business presentation has been analyzed within communication theory and linguistics. Business presentation teaching content and teaching principles were defined. The principles and the model of teaching presentation skills to students of Business English developed on the basis of the genre and process approaches were the foundation for developing the complex of exercises. The goal pursued is not only to teach students how to make concise, logical and coherent business presentations in English but also to teach them how to make those presentations culturally and socially acceptable to their listeners. The effectiveness and validity of the suggested exercise complex were verified and confirmed during experimental teaching.
Keywords: жанр ділової англомовної презентації; презентація-інформування; презентація-переконання; комплекс вправ на основі жанрово-процесуального підходу; genre of business presentation in English; informative; persuasive; complex of exercises based on process genre approach; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації; кафедра іноземних мов професійного спрямування