Композиція для виробництва соусів (Патент на корисну модель № 53551) - Пасічний, Василь Миколайович; Ястреба, Юлія Анатоліївна (My University, 2010)
Розроблено композицію для виробництва соусів, яка включає водну фазу, грибну сировину, рослинні наповнювачі, прянощі, яка відрізняється тим, що як водну фазу використовують бульйон, як грибну сировину – порошкоподібний напівфабрикат з грибів глива звичайна, як жирову сировину – вершки тваринні або рослинні, рослинні наповнювачі – крохмаль картопляний або кукурудзяний або борошно пшеничне, як прянощі – цибулю сушену, моркву сушену, гірчичний порошок та додатково містить сіль кухонну, цукор і суміш спецій, у наступному рецептурному співвідношенні, мас. %: бульйон 73,5-78,5 порошкоподібний грибний напівфабрикат з грибів глива звичайна 2,5-7,5 вершки 10 % тваринні або рослинні 5,0-16,0 цибуля смажена 0,1-1,5 морква сушена 0,1-1,5 крохмаль картопляний або кукурудзяний або борошно пшеничне 0,1-0,4 сіль кухонна 1,1-1,4 суміш спецій 0,1-0,4 Have been developed а composition for the manufacture of sauces, which includes water phase, mushroom raw materials vegetable fillers, spices. This composition is characterized in that the water phase using broth, as raw mushroom - powdered semi finished from mushrooms oyster mushroom, as fatty material - animal or vegetable cream, vegetable filling - potato starch or corn or wheat flour, as spices - dried onions, dried carrots, mustard powder. This composition further comprises a salt, sugar and spice mix, next ratio, %: broth 73,5-78,5 powdered mushrooms semi-finished from oyster mushroom 2,5-7,5 cream 10% animal or vegetable 5,0-16,0 fried onions 0,1-1,5 dried carrots 0,1-1,5 potato starch or corn or wheat flour 0,1-0,4 salt 1,1-1,4 spice mix 0,1-0,4
Keywords: бульйон; грибна сировина; соуси; глива звичайна; oyster mushroom; mushroom raw materials; sauces; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів