Технологічні особливості переробки жита в етанол - Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Кириленко, Роман Григорович; Сизько, Валерій Борисович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Артюхов, Володимир Якович; Михайлів, А. П. (My University, 2004)
Останнім часом на ринку сировини для спиртової галузі переважає жито, що вирізняється високою крохмалистістю та відносно низькою ціною. Однак це нетехнологічна, важка для виготовлення спирту сировина, її переробляють переважно в суміші з іншими зерновими, зокрема пшеницею. Цим досягають середньозваженого виходу спирту з однієї тони умовного крохмалю.

Recently in the raw market for spirit branches the rye, differing high starch content and relative low cost. But this non-technological, difficult for manufacture of spirit raw material. It process mainly in a mix with others grain, in particular wheat. It reach the average output of spirit from one ton of conditional starch.
Keywords: енерго-ресурсозберігаючі технології; низькотемпературна термоферментативна обробка; концентровані ферментні препарати; energy and recources saving technologies; low-temperature thermofermentative processing; concentrated ferment preparations; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства